Телефон: 522-81-45

Geoinformatika 2011 4 : 5-16

ПРО ДОЦІЛЬНІСТЬ ОПЕРАТИВНОЇ ОЦІНКИ ПЕРСПЕКТИВ ВИЯВЛЕННЯ НОВИХ СКУПЧЕНЬ ВУГЛЕВОДНІВ НА ТЕРИТОРІЇ УКРАЇНИ ЗА ДАНИМИ ДИСТАНЦІЙНОГО ЗОНДУВАННЯ ЗЕМЛІ

Левашов С.П., Якимчук М.А., Корчагін І.М.

Наведено результати експериментального застосування в 2010–2011 рр. технології частотно-резонансної обробки та дешифрування даних дистанційного зондування Землі для оперативної оцінки перспектив нафтогазоносності великих за площею і важкодоступних нафтогазоносних територій. Сформульовано методичні принципи застосування технології для оперативної оцінки перспектив виявлення скупчень вуглеводнів (ВВ) у різних нафтогазоносних регіонах України. Показано, що оперативне проведення робіт оцінювального характеру на території України дасть змогу отримати нову і незалежну інформацію, яка може бути використана як для вибору першочергових об’єктів для детального вивчення, так і залучення інвесторів з метою проведення пошукових геолого-геофізичних робіт та дослідної розробки перспективних об’єктів. Залучення до розв’язання проблеми пошуків і розвідки скупчень ВВ невеликих інвестиційних компаній та окремих інвесторів сприятиме суттєвому збільшенню обсягів пошукових геологорозвідувальних робіт.

Ключові слова: дистанційне зондування Землі, аномалія типу “поклад”, обробка, інтерпретація, нафта, газ, пошуки, розвідка, ліцензійна площа, інвестор.

pdf